Arsenal FC vs Tottenham Spurs
Arsenal FC

Arsenal FC vs Tottenham Spurs

Emirates Stadium

Hier kunt u tickets reserveren voor toekomstige wedstrijden tussen Arsenal FC en Tottenham Spurs. U kunt zien wanneer Arsenal FC zijn volgende thuiswedstrijd heeft in Emirates Stadium tegen Tottenham Spurs in de lijst onderaan.

Lees meer over de wedstrijd Arsenal FC vs Tottenham Spurs hier.

Arsenal FC - Tottenham Hotspurs is de meest gewilde wedstrijd van alle derbies. Er zijn 13 teams van Londen die in de professionele league spelen, maar alleen twee teams haten elkaar meer dan ieder ander. Ten alle kosten wordt er gestreden om de eer. De een is Millwall - West Ham, helaas komt deze wedstrijd niet meer zo vaak voor aangezien beide team in een andere league spelen. De ander is Arsenal - Tottenham, "the North London derby".
Beide clubs werden bijna gelijktijdig opgericht. Tottenham is 1882 en Arsenal in 1886. Toen der tijd was Tottenham de enige club die speelde in Noord-Londen aangezien Arsenal in Woolwich speelde (Zuid-Oost Londen).
Toen Arsenal verhuisde naar Highbury in 1913 traden ze de "Spurs Country" binnen. De Highbury Arena was maar 4 mijl verwijdert van Tottenham's thuis, White Hart Lane.

Het begon allemaal met het verhuizen van Arsenal en het binnendringen op het gebied dat eerst van Tottenham alleen was, maar de haat begon pas echt in 1919. Arsenal eindigde op 6de plaats (gecorrigeerd naar 5de plaats in 1980) in de tweede divisie, terwijl Spurs eindigde als 20ste in de eerste divisie. De eerste divisie werd uitgebreid met 2 extra teams. Tottenham was positief dat zij niet zouden degraderen. Maar dan het nieuws dat Arsenal promoveerde naar de eerste divisie, terwijl Tottenham degradeerde naar tweede divisie. Nog steeds wordt er gediscussieerd hoe dit mogelijk was, maar Tottenham fans zijn er zeker van dat de rede de "brown paper bags" was.

Na jaren van succes voor Arsenal, Tottenham gaat de strijd aan om de Noorden van Londen terug te winnen en de pogingen lijken de goede kant op te gaan. Natuurlijk niet in de ogen van de Arsenal fans.

Natuurlijk is Highbury noch White Hart Lane de perfecte locatie voor een match als deze, maar ooit het Emirates en het Wembley Stadion gezien? Ook een prachtige keuze!

 

Wedstrijdprogramma 2018-19

Arsenal FC vs Tottenham Spurs
ZON, 02 DEC 2018

Vorige matches

Arsenal FC vs Tottenham Spurs, ZAT, 18 NOV 2017
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, ZON, 06 NOV 2016
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, ZON, 08 NOV 2015
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, ZAT, 27 SEP 2014
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, ZON, 01 SEP 2013
Arena info.
Emirates Stadium. LondenVoetbal.nl

Emirates Stadium

Seatingplan, Emirates Stadium Seatingplan Seatingplan Emirates Stadium

Toeschouwers
60.000

Adres
Arsenal Stadium Avenell Road Highbury London N5 1BU
Zie op een kaart, Emirates Stadium Zie op een kaart

Routebeschrijving
Zie op een kaart, Emirates Stadium

Metro
Arsenal - (Piccadilly Line) of Finsbury Park - (Victoria, Piccadilly Lines)

Bussen
29, 253, 254, 259

 
070 891 26 05 070 891 26 05 E-mail E-mail
Winkelwagen